Feitje: in Nederland eten we gemiddeld ongeveer 20 kilogram suikers per persoon per jaar = 55 gram extra suikers per dag = 14 suikerklontjes per dag.
Dat is heel veel (onnodige) suiker.
Heel vaak omdat mensen het gewoonweg niet weten. Inclusief ikzelf ondanks dat de meeste etiketten regelmatig een grondige keuring doorstaan. Want waarom de F heeft die Franse mosterdsaus glucose-fructosestroop nodig? En nog extra normale suiker? Smaak, bliss point, bla, bla, bla.
De Picnic Technologies mosterd die ook in het keukenkastje staat, lijkt qua mosterdbasis een betere keuze met alleen water, mosterdzaad, natuurazijn, zout, kruiden en specerijen, ''aroma''.
Terug naar de verborgen suikers.
Holie's introduceerde woensdag het Suiker ABC om deze suikers te ontmaskeren en Nederlanders bewust te maken hiervan.
A - Agavesiroop
B - Bietenstroop
C - Caramel
D - Dadelstroop
E - Esdoornsiroop
F - Fructose
G - Glucosestroop
H - Honing
I - Invertsiroop
Etc.
Etc.
Etc.
Topinitiatief en megagoed dat het al zoveel mensen bereikt heeft!
Kennis = macht.
Welke toegevoegde suikers bevatten producten die jij regelmatig eet?
© 2024 Nutrian. Alle rechten voorbehouden.